Eerste filmsessie “Synergo-techniek”

Vandaag was de eerste filmsessie om de basistechnieken (gooien, schieten, doorloopbal etc.) op foto en video vast te leggen. Hiermee wordt het voor de jeugdtrainers makkelijker om spelers de juiste techniek aan te leren.

Eerder zijn tijdens een clinic voor de jeugdtrainers voor alle basistechnieken (vangen en gooien, strafworp, doorloopbal, schot uit stand en uitwijkbal met schot uit beweging) de vijf belangrijkste “kenmerken” opgeschreven. Zo kun je bij het gooien en vangen denken aan: uitstappen met het linkerbeen en de bal goed nawijzen. Met behulp van foto en video van zowel juiste als verkeerde technieken wordt het voor trainers makkelijker om kinderen te corrigeren.

Het viel nog niet mee om met de net nieuwe camera goede shots te nemen. Zo bleef het lange tijd een raadsel hoe de camera aan het statief te bevestigen…

Toch zijn er al een boel goede foto’s en filmpjes uit voort gekomen. Mijn dank gaat uit naar onze filmsterren: Maaike en Ole uit de F1 en Lindsy, Jurrien en Mirjam uit de C1!

Een voorproefje

Uitwijkbal Lindsy

Schot Maaike
synergotechniek1
Voor de duidelijkheid: zo moet het dus niet! De ellebogen zijn veel te ver uit elkaar (ook wel kippenvleugeltjes genoemd) en de balhouding is ook niet goed.

Strafworp Jurrien
synergotechniek2
Ook dit is niet de bedoeling! De bal moet – om een strafworp te nemen – niet aan de zijkant, maar meer aan de onderkant vastgehouden worden.

Schot Erik
synergotechniek3
Dit begint er meer op te lijken! Als iedereen zo leert schieten, gaan we heel veel doelpunten maken!