De tweede avondwedstrijd voor S6

Tiel 4 – Synergo 6. Vandaag weer een avondwedstrijd op het programma. Om 20.05 uur moeten we aan de bak in het land van Flipje. Onze vorige ervaring op de zaterdagavond was niet optimaal (wij zitten dan toch liever in het café….).

Vol goede moed aan de bak. Vooraf waren we al bang voor een sterke tegenstander met geroutineerde spelers. En dat blijkt waar (waarom win ik de lotto niet? Mijn andere voorspellingen pakken vooralsnog goed uit). We spreken af dat we in de wedstrijd uitvoeren waar we donderdag op getraind hebben, namelijk de puntspeler uitspelen en tot schot komen.

De eerste helft

De eerste klap is een daalder waard! Na een mooie uitgespeelde kans van ons komen we voor met 1-0. Nu alleen nog maar 55 minuten op balbezit spelen en de punten zitten in de pocket… 😉

Jammer genoeg pakt de werkelijkheid anders uit. Tiel heeft (zoals gemeld) een geroutineerd team, en scoort in de eerste helft negen keer. Voornamelijk uit strafworpen en kleine kansjes in de korfstreek. Een seconde van onachtzaamheid wordt iedere keer dodelijk afgestraft. Wij scoren in de eerste helft nog maar een maal.

Rust

9-2 achter, dit is niet terecht. En ook niet helemaal conform het wedstrijdbeeld. Wij spelen best redelijk, maar scoren niet. Tiel daarentegen speelt vrij opportunistisch (ze zijn wel goed, hoor) en scoort continu. Een achterstand is terecht, maar dit is nu al geflatteerd.

Tweede helft

Ondanks de grote achterstand beginnen we vol goede moed aan de tweede helft. Zowaar komen we terug in de wedstrijd. De score bij Tiel stokt, waar wij enkele mooie aanvallen op de mat leggen. En soms zelfs scoren! We komen terug tot 9-5 en mogen misschien zelfs hopen op een stuntje…

Dan begint de routine bij Tiel mee te spelen. Ze schakelen een tandje bij en worden wat zorgvuldiger. Wederom met meerdere kleine kansen en strafworpen lopen ze langzaam maar zeker verder uit. Uiteindelijk zelfs tot de eindstand van 18-6.

Conclusie

Wij speelden een redelijke wedstrijd; bij vlagen goed, bij vlagen zwak (vooral verdedigend). We hebben veel te veel kleine kansen in de korfzone tegen gekregen, waardoor we heel makkelijk doelpunten weggaven. Zeker als je zelf moeizaam scoort, is dit dodelijk. Een terechte winnaar, maar gezien het spelbeeld een onterechte uitslag. Iets minder (of meer voor ons) had rechtvaardiger geweest.