Winst voor Synergo 6

Viko 4, een bekende tegenstander, waar we op het veld onverdiend van verloren hebben. Op het veld stonden we tien minuten voor tijd met 9-7 voor, om vervolgens de wedstrijd uit handen te geven, en uiteindelijjk met 9-11 van te verliezen…. Volgens onze analyse vooraf een van de tegenstanders waar we zeker punten tegen moeten pakken….

We weten nog van de veldwedstrijd dat vooral de VIKO-heren heel veel hangen, en dat we dus veel geduld moeten hebben in de aanval. Een hoog baltempo en goede verzorging van met name de vangpositie.

Eerste helft

We beginnen heel slordig aan de wedstrijd, te gehaaste schoten, slecht plaatsen en te weinig beweging. We komen met 1-4 achter, en het lijkt erop dat we een zware middag voor de boeg gaan hebben. Halverwege komen we beter in ons spel, en ontspint zich een leuke wedstrijd waar wij de betere ploeg zijn. De 4-1 achterstand buigen we om in een voorsprong, en op de zoemer van de rust scoren we de 7-4. Een gat is geslagen…

Halverwege

We realiseren ons terdege dat als we onze eerste punten van dit seizoen willen pakken, dit de wedstrijd is om dat te doen. We moeten op dezelfde voet door blijven gaan als het tweede deel van de eerste helft, en dan mag dit niet meer fout gaan! We herhalen onze afspraken nog eens, en gaan met vertrouwen de tweede helft in.

Tweede helft

We beginnen de tweede helft sterk, we bouwen langzaam maar zeker onze voorsprong uit, en spelen verzorgd. Beetje bij beetje komt onze eerste overwinning tot stand. In de loop van de tweede helft beginnen we weer te vervallen in enkele oude fouten, zoals te gehaast en van te ver schieten. Gelukkig is onze voorsprong al groot genoeg, en komt de overwinning niet in gevaar. Uiteindelijk stokt de score bij 15-9!

20091121_eindstand-synergo6-viko4Achteraf

We zijn blij met onze punten, en het spel. We kunnen het wel!!! We zijn nog zonder puntverlies in onze nieuwe thuishal (De Dreef), en hebben een keer gewonnen. Doel is nu om dit door te trekken naar andere wedstrijden, en de volgende keer 2 x 30 minuten geduldig en verzorgd te blijven spelen. Dan volgen er zeker meer punten en overwinningen! We gingen die middag naar de kantine van de voetbalvereninging voor een welverdiend drankje, en toasten op onze eerste punten!