DOS (W) 3 – Synergo 6

Onze eerste competitiewedstrijd in de zaal is een nachtwedstrijd. Om 21.50 uur op zaterdagavond moeten wij in Maartensdijk de arena in tegen DOS (W) 3. Volgens onze analyse vooraf een zware tegenstander, dus we vrezen een zware wedstrijd…

Eerste helft

We spelen zwak, veel foute passes, weinig beweging in de aanval en heel weinig doelpogingen. Daarentegen heeft DOS wel een hoog baltempo, en creëert meerdere kansen. Gelukkig zijn we verdedigend wel enigszins bij de les, dus er volgt gelukkig geen grote afstraffing…

Rust

Bij een 5-1 stand, waar we niet ongelukkig mee mogen zijn, gaan we de rust in. DOS had verdiend ruimer voor kunnen staan, maar het verschil in de score valt niet tegen. We hopen op een verbetering onzerzijds in de tweede helft, en dat DOS moeizaam blijft scoren. We spreken af om achter te gaan verdedigen, en in ieder geval meer acties te maken om vrij te komen (zowel voor de passing als voor een (schot)kans.

Tweede helft

Jammer voor ons blijft ons spel zeer zwak. DOS daarentegen begint makkelijker te scoren. Binnen vijf minuten na het begin van de 2e helft staat er een 9-1 score op het bord. Vanavond gaat het hem voor ons in ieder geval niet worden! Gelukkig weten we nog drie maal te scoren, om de uitslag iets beter er uit te laten zien, maar DOS scoort in het vervolg ook nog 5 keer. Een 14-4 eindstand is de terechte uitslag.

De derde helft

We kunnen als conclusie trekken dat we (veel) beter kunnen spelen, maar als we het niet doen, er een heel zware competitie aan komt. Goed plaatsen, en vrij lopen waren afgelopen zaterdag de sleutelwoorden. Daar begint het mee. Hopelijk dat we aanstaande zaterdag, op een normaler tijdstip, in onze eerste thuiswedstrijd scherper zullen zijn, wel scoren en hopelijk de punten thuis kunnen houden!