DKC 5 – Synergo 6

Deze keer een oefenwedstrijd op zondag. Dat is toch wennen voor een zaterdagteam. We hadden maar liefst vijf afschrijvingen; twee heren en drie dames. Bedankt George dat je ons toch compleet hebt kunen laten ballen!

Dan de wedstrijd. Vooraf duidelijk afgesproken om onze “leermomenten” van afgelopen dinsdag mee te nemen deze nieuwe wedstrijd (zie verslag tegen Gemini voor de nieuwsgierigen). In de eerste helft werden de afspraken goed gevolgd. Mede dankzij enkele doelpunten van de invallers, maar voornamelijk dankzij goed spel bereiken we de rust met een heel verdiende 2-8 ruststand. Dit belooft veel voor de tweede helft…

De tweede helft

Ik weet niet wat er gebeurde in het begin van de tweede helft (misschien komt het omdat ik even aan de beurt was om op de bank te zitten 😉  ), maar het gaat dramatisch… Bij Synergo lukt bijna niets meer aanvallend, en DKC gaat wel scoren. Onze ruime voorsprong verdwijnt als sneeuw voor de zon, en DKC komt terug tot een 7-9 tussenstand… Wij scoren zelf weer moeilijk (ondanks de geweldige invallers!), en verdedigend hebben we wat slordigheden die DKC afstraft. De tweede helft hebben we veel meer moeite om een goede afvang te pakken (en vooral te houden), en meteen gaat alles veel moeilijker…. Uiteindelijk weten we ons enigszins te herstellen, wat resulteert in een 9-12 einduitslag.

Tevreden

We hebben een redelijke oefencampagne gehad, met twee overwinningen. We moeten echter wel eerlijk zijn, we speelden bij vlagen goed, maar ook bij vlagen veel minder. En onze tegenstanders opereren in lagere klasses dan dat wij spelen. We zijn heel benieuwd of we nu genoeg ervaring hebben om ons geduld te bewaren als we zo competitie spelen, en hoe we het doen als we meer tegenstand krijgen. Al met al wel lekkere wedstrijden gehad, en het is altijd fijn om een overwinning mee naar huis te nemen!!!