Gemini 4 – Synergo 6

Op een regenachtige dinsdagavond is er een oefenwedstrijd gepland in Gouda tegen Gemini 4.

Gezien het tijdstip (19.00 uur) en werkverplichtingen is het een hele uitdaging om op de aangegeven locatie op tijd te zijn voor diverse teamgenoten. Twee arriveren in Gouda met de trein en moeten dus een lift hebben naar het station, één is ruim op tijd met zijn eigen auto, een viertal besluit de reis vanaf Utrecht met elkaar te ondernemen, en onze laatste speler komt op eigen gelegenheid. Om 18.58 uur zijn er gelukkig genoeg spelers in de hal aanwezig om een compleet team op de been te brengen. Er is veel vertraging opgelopen omdat net op deze avond de drukste avondspits van 2009 plaats vindt (bron: ANP).

Doelpuntenspook

Zonder voorbereiding, en nog net de mogelijkheid gekregen te hebben om een opstelling overeen te komen, beginnen we aan de westrijd. In de eerste paar minuten blijkt dat nog niet iedereen volledig in de “flow” zit. Een snelle 2-0 achterstand is het gevolg. Langzaamaan beginnen wij meer in ons spel te komen, en al snel blijkt dat we als team beter zijn dan de tegenstanders. Maar weer komt het doelpuntenspook opzetten, ondanks een veldoverwicht, scoren we niet. Richting de rust weten we langzaam maar zeker het gaatje te dichten. Met rust staan we nog met 4-3 achter…

In de tweede helft wordt het verschil duidelijker. Wij scoren iets meer, en verdedigend zit het redelijk snor. Er volgen enkele mooie acties, zelfs soms gevolgd door doelpunten, en uiteindelijk staat er een 7-9 eindstand op het scorebord. Onze eerste overwinning dit seizoen, dit was zelfs in de oefencampagne voor het veld nog niet gelukt!!! Aanstaande zondag nog een oefenwedstrijd in Delft, en dan kijken of we dit mee kunnen nemen in de competitie!

Leerzaam

De oefenwedstrijd was naast leuk ook heel leerzaam. Enkele leerpunten die wij (hopelijk) meenemen de competitie in:

– Meer schieten, zeker in de zaal: Staat er een vang, en heb je de ruimte, SCHIETEN. We willen nog te vaak eerste de bal in de aangeef spelen, en dan een aktie maken,

– Niet elkaars aanval overnemen: Als iemand de bal afspeelt om te dubbelen, niet zelf schieten, maar de bal terugspelen,

– Eerst een goede vang neerzetten, dan krijgen we aanvallen met 6-7 schoten, indien we te gehaast spelen, zijn we de bal regelmatig na 1 schot kwijt.