Synergo 6 – Koveni 4

Wederom perfect korfbalweer. Geen wind, lekker zonnetje en droog…
Na enkele teleurstellende uitslagen tegen enkele van de mindere teams, met als absoluut dieptepunt een 6-4  (wat een voetbaluitslag 😉 ) nederlaag vorige week tegen Woudenberg, vandaag een van de sterkere teams op het programma. Met goede hoop beginnen we aan de wedstrijd.

Binnen 5 minuten heeft een heer van Koveni er al 2 inliggen van afstand (en er gaan er nog veeeel meer volgen), dus we moeten vol aan de bak. Het 2e aanvalsvak zet de aanvallen goed op, en de 2e verdediging heeft niet al te veel moeite om alles dicht te houden. Na enkele minuten staat er 2-2 op het bord. Wie weet kunnen we bij blijven, en zit er een stuntje in…

De heer van Koveni die de eerste 2 doelpunten gemaakt had, was nog niet klaar. Met het grootste gemak blijft hij vanaf afstand scoren, zelfs een keertje doorslaan op het lichaam (foei Sander!) ter intimidatie doet daar niets aan af. In de rust heeft hij er al 6 inliggen. Met een 4-9 ruststand (gelukkig hebben we ons dieptepunt van vorige week qua doelpunten in ieder geval geëvenaard) hopen we stiekem een beetje dat de scherpte er bij Koveni wat vanaf is.

Jammer voor ons, maar Koveni blijft er lustig op los scoren, en wij doen incidenteel iets terug. We creëren wel kansen, maar hebben moeite met afmaken. De winnaar zal hier niet door veranderen, maar het kan de uitslag wel een iets draaglijker beeld geven…

Aan het eind van de 2e helft heeft Koveni er 21 inliggen, waarvan 14 (!) gemaakt door 1 heer, allen van afstand. De heer heeft een schotpercentage van >50%, misschien wil hij ons een cursusje geven… We balen flink, maar realiseren ons ook dat de uitslag terecht was, misschien iets te ruim uiteindelijk.

En dan komt Sander Hofman… Hij biecht op dat hij een strafworp gemist heeft… Met een drankje in de hand, lekker in het zonnetje is iedereen de uitslag met een glimlach op zijn gezicht langzaam aan het vergeten…. 😉