Analyse en nuance

Afgelopen weekend gaf Oskar op deze site zijn visie op de prestaties van de jeugd ten opzichte van de senioren. Afgezien van het feit dat ik denk dat we de jeugd niet tegenover de senioren moeten plaatsen, wil ik de analyse van Oskar met betrekking tot de senioren graag een beetje nuanceren.

Inderdaad, het 2e en het 4e presteren tot nu toe goed, hoewel het 2e gisteren ook de tweede wedstrijd van het seizoen heeft verloren. Betekent dat echter dat de andere teams daadwerkelijk slecht presteren? Ik denk dat dat wel meevalt…

Laten we beginnen bij het 1e: natuurlijk, de prestaties vallen tegen. Eén punt uit vier wedstrijden is vele malen minder dan we verwacht hadden. Kijken we echter naar de tegenstanders van het 1e tot nu toe, dan zien we dat De Vinken en De Zwaluwen (wat is dat toch met vogelnamen in de sport?) een eerste plaats delen. Atalante (geen vogel, wel een vliegend beest), de andere tegenstander waar van verloren werd, volgt deze ploegen op de voet. Van middenmoter Groen Zwart werd een punt afgesnoept en de zwakkere broeders uit de poule moeten nog komen. Misschien moeten de kampioensaspiraties overboord gegooid worden, maar het is te vroeg om te zeggen dat het 1e echt slecht presteert.

Kijken we naar het 3e en het 5e, dan zien we ook daar dat er verloren werd van de teams die bovenaan in de poule staan. In de poule van het 3e delen Sporting Delta en Movado de eerste plaats; van beide ploegen werd slechts nipt verloren. Mijns inziens doet het 3e nog gewoon mee om het kampioenschap in deze poule (hoewel we ook op moeten passen voor al te hoog gespannen verwachtingen).

Het 5e verloor weliswaar dik van Blauw Wit (terechte koploper in deze klasse), maar wist de andere wedstrijden dicht bij hun tegenstanders (die ook allemaal bovenin meedraaien) te blijven en won gisteren van BEP 5. Het 5e lijkt een stabiele middenmoter te kunnen worden en zou zelfs nog wel eens mee kunnen gaan doen om de positie achter Blauw Wit.

Synergo 4 doet het natuurlijk hartstikke goed, maar moet medekoplopers EKCA en DOT nog ontmoeten. Dit zijn tegenstanders die ook te kloppen zijn door dit kwaliteitsteam, maar dat moet eerst nog wel gebeuren…

Het 6e, 7e en 8e lijken het inderdaad zwaar te hebben dit seizoen. Of dit aan kwaliteit, trainingsopkomst of een te sterke indeling ligt, durf ik niet te zeggen. Dat mag iemand anders weer analyseren.

Femke