Hebbes 3 – Synergo 6

We gaan het nieuwe seizoen in met een geheel nieuwe team indeling, een gedeelte vorig jaar ook al Synergo 6, maar dan opererend in de 7e klasse, en een gedeelte uit de midweek, aangevuld met enkele andere sterren…. Dit seizoen gaan we de strijd aan in de 4e klasse, we zijn allemaal benieuwd hoe we het gaan doen en of we het allemaal gaan redden…

De allereerste wedstrijd van het nieuwe seizoen. Een dery tegen de studenten van Hebbes, dus geen verre autorit vooraf, maar gewoon lekker verzamelen in het Utrechtse…

Er is heel veel wind, dus we spreken af om goed voor te verdedigen, zodat er geen doorloopballen weggegeven worden. In de aanval spreken we af om de aanvallen geduldig op te zetten, eerst rustig 4-0 rondspelen, de aangeef en vang goed opzetten, om vervolgens te komen tot een schot of een doorloopbal.

Hebbes speelt heel georganiseerd, neemt de tijd om de aanval op te zetten, en slaagt daar zeer goed in. Met name het invullen vanaf de zijkant doen de Hebbes-heren heel goed. We hebben daar verdedigend moeite mee, wat resulteert in enkele doorloopballen tegen.

Met rust kijken we tegen een 6-4 achterstand aan. Aangezien we een “overschot” aan heren hebben, zijn er in de rust enkele wissels. De 2e helft spreken we af om iets meer risisco te nemen in het voorverdedigen, om het Hebbes lastiger te maken om de aangeef neer te zetten, en dat werkt.

Na de rust komen we terug tot 6-6, waarna zich een gelijkopgaand duel ontwikkelt. In een tijdsbestek van nog geen 10 minuten krijgen enkele spelers van Hebbes het op hun heupen, waardoor ze weglopen. Wij spelen goed (in ieder geval veel beter dan de 1e helft), proberen geduldig aan te vallen, maar de bal wil niet echt door het mandje… (een bekend Synergo probleem).

Uiteindelijk valt de uitslag (heel geflatteerd) ruim uit. Hebbes wint de derby met 15-9. De overwinning was gezien de hele wedstrijd terecht voor Hebbes, maar het verschil was niet zo groot als de uitslag doet vermoeden.

Ik denk dat we kunnen terugkijken op een redelijk debuut in de 4e klasse, we hebben nog een hoop te leren, maar vechten in ieder geval, en hebben de kracht om tactische zaken tijdens de wedstrijd aan te passen. Een leerzame les voor ons allemaal, en we kunnen niet wachten op de volgende wedstrijd!