B1 toont veerkracht en wint!

Na twee weken voorbereiding begon zaterdag de competitie voor de B1. Na een stroeve start toonde de B1 veerkracht en bleven de punten in Utrecht!

De B1 startte niet erg overtuigend tegen ASVD uit Dronten. Hoewel Synergo iets beter korfbal liet zien, vielen de doelpunten vooral aan de andere kant. Aanvallend had de B1 het lastig met de hoge druk, verdedigend kreeg de tegenstander juist te veel ruimte. Vooral twee scherp schietende heren profiteerden daarvan.

In de rust was het tijd om het een en ander recht te zetten. Er werd op gehamerd dat aanvallend vooral op de doorloopbal gespeeld moest worden (ASVD sprong in bij elke schijnbeweging) en verdedigend meer druk gegeven moest worden.

Vanaf de eerste seconde van de tweede helft was het een compleet andere wedstrijd. Synergo overrompelde ASVD en kreeg kans op kans. Het enthousiasme straalde er vanaf en binnen no-time stond het 6-6. Daarna speelde het vak van Ruben, Rik, Rinske en Kim vooral tegen de korf. Er waren zeker tien honderd procent kansen gemist, voordat het eindelijk 8-6 stond. ASVD kon nog een keer scoren, maar de overwinning kwam niet meer in gevaar.

Na afloop tevreden spelers en een tevreden coach. Het was vooral mooi om te zien hoe de aanwijzingen in de rust geweldig werden uitgevoerd in de tweede helft. Op naar de stadsderby tegen HKC volgende week!