Geslaagd trainingsweekeinde selectie 1/2

Een geslaagd weekeinde voor de selectie 1 en 2 bij Leonidas in Noordwolde (Fr). Vol conditietraining, vroeg opstaan en water, veel water.

De donkere vrijdagavondtraining was snel vergeten toen de uitdaging van de zaterdag aanbrak. De Spokeplas, volgens de trainers “zwaar, heel zwaar”. Grote verbazing dat John het eerste rondje meeliep en als derde eindigde (dan kàn het toch niet zwaar zijn?). Helaas, na vijf rondjes was de stemming enorm omgekeerd.

Daarna nog even vijf korte rondjes door het bos. De blijdschap van de ontoegankelijke steile trap was snel weg. Heuveltje, klein paadje, gapend gat. Hoera, nog vijf rondjes!

Kajakken
Ook het kajakken bleek een conditietraining te zijn! Peddelen is zwaar, zeker als iemand een andere kajak instapt en de peddel weggooit. Dan ben je toch wel erg bang dat je camera nat wordt! Het water van de Linde moest verkoeling geven.

Resultaat paar uurtjes kajakken: één bange trainer op de wal (met in ieder geval droge camera), drie personen in het water, twee omgeslagen kajakken, terugzwemmen en hozen terwijl het water de boot inloopt.

Overig
O ja, er was ook nog een toernooi. Eerste wedstrijd om 9.30 uur! Verder moesten we scoren in een koer, was er een scheidsrechter als toeschouwer en een vanuit Meppel fietsende scheidsrechter vanuit Utrecht. Uit bed geketste mensen, een feestelijke avond met onvergetelijke Nederlandse hits, een Chinese maaltijd en eenvoudig in te pakken tenten.

Kortom, het was een geweldig weekeinde! Jammer dat er ook nog korfbalselecties waren.

Foto’s: Korfbalvereniging Leonidas en Marc.