Synergo start samenwerking met moskee

Synergo start samenwerking met een moskee uit Overvecht.

Voor wie op zaterdag naar de moskee gaat, om daar wat te leren over de Koran, het Arabisch en andere dingen, is het moeilijk om aan een teamsport te doen. En al helemaal om te korfballen, want de korfbaljeugd speelt de wedstrijden nu eenmaal op zaterdag.

In Utrecht zijn diverse moskeeën en één daarvan, de Al Dawa Al Islamia, de grootste moskee van Utrecht, staat niet zo heel erg ver van het Synergo-veld. Enkele leden hebben uitgebreide contacten binnen deze “moskee Overvecht” en zodoende kwamen beide organisaties met elkaar in contact. Met het oog op “Meedoen Allochtone Jeugd door Sport” c.q. “Tijd voor korfbal”, waar Synergo aan deelneemt, kwam de vereniging op het idee om te kijken wat de mogelijkheden zijn om te kinderen die op zaterdag “moskeeles” volgen toch te laten korfballen. In samenspraak met het moskeebestuur en een van de moskeedocenten, die het erg belangrijk vinden dat de, voornamelijk Marokkaanse, kinderen die de moskee bezoeken ook de gelegenheid krijgen om lekker te bewegen, werd besloten naar een aantal mogelijkheden te kijken.

Het idee op dit moment is om alle groepen die nu op zaterdag de “moskeelessen” volgen, een keer in de zoveel tijd een zaterdag (korfbal)sport en spel aan te bieden op het Synergo-veld. Zo worden er twee vliegen in één klap geslagen: de kinderen krijgen zo nu en dan wat extra beweging en als de lessen afgelopen zijn en de zaterdag vrij komt om te sporten, is Synergo al een bekend fenomeen. We hopen dat de jeugd  dan sneller de stap naar het korfbalveld zal zetten. Daarnaast vergroten deze zaterdagse sportdagen de bekendheid van de sport en de club in de buurt.

Op korte termijn zullen verdere gesprekken plaatsvinden tussen de moskee en Synergo, om de plannen verder uit te werken en ten uitvoering te brengen. Geïnteresseerden kunnen deze ontwikkeling, maar ook overige nieuwswaardigheden over activiteiten in het kader van “Tijd voor korfbal” volgen op www.tijdvoorkorfbal.nl.

Bron: KNKV (http://www.knkv.nl/Flex/News/Display.aspx?ID=4468&CID=313&Lang=NL)