A1 wint van Fortissimo

Na overwinningen op Activitas (10-7), VIKO (9-8) en Fortissimo (12-8) kon de A1 in de tweede wedstrijd tegen Fortissimo een flinke stap op weg naar het kampioenschap zetten.

Dat moest gebeuren zonder Lou (op reis in Afrika) en Sandra (blessure). In de plaats van Lou speelde Steven zijn eerste wedstrijd voor Synergo. Reserves waren Wieke en Jeffrey (bedankt voor het reserve zitten!).

De wedstrijd was nog maar net begonnen of het eerste aanvalsvak (Manon, Floor, Steven en Oskar) had er al twee doelpunten inliggen. Aan het eerste doelpunt ging een mooie actie van de debutant Steven vooraf. Het tweede aanvalsvak (Lizet, Kitty, Mathijs en Mats) had het lastiger en Fortissimo kwam terug tot 2-2 en kwam even later zelfs met 3-2 voor. Lang bleef die tussenstand echter niet op het scorebord staan en na de gelijkmaker liep de A1 snel uit naar een 3-5 voorsprong. Bij rust was er nog altijd de twee punten marge.

Na de pauze kon de thuisploeg nog een keer aanklampen, maar daarna was het Synergo dat snel wegliep en de wedstrijd redelijk eenvoudig besliste. In de laatste twintig minuten vielen er over een weer nog flink wat doelpunten en daar zaten vanaf Synergo-zijde een aantal erg fraaie bij. Zo vuurde Mathijs van een meter of tien een kanonskogel af die als air-ball tot doelpunt werd gepromoveerd (al beweerde Walter dat ie de korf nog net schampte…). Uiteindelijk floot de prima fluitende scheidsrechter af bij 11-14.

Door deze overwinning speelt de A1 zaterdag 6 juni om 15.30 de kampioenswedstrijd tegen oude bekende VIKO. Winst of een gelijkspel betekent dat Synergo kampioen is; bij een nederlaag moet er op 13 juni nog gewonnen worden van het puntloze Activitas.

Het belooft een groot spektakel te worden! Kom de A1 steunen 6 juni!