S4 wint alweer, S5 helaas net niet

Zondag 24 mei wist Synergo 4 voor de 3e achtereenvolgende keer te winnen, ditmaal tegen DOT 3. Als je bedenkt dat zowel van de nummer 1 als 3 uit de competitie gewonnen werd en dat tegen de nummer 2 gelijk gespeeld werd, kun je best stellen dat het 4e het goed doet. Door de winst op DOT, bereikte Synergo zelfs, ten koste van ditzelfde DOT, de 3e plaats in de ranglijst. Het is jammer dat men in de 1e helft van het veldseizoen alleen van De Hazenkamp punten af kon snoepen, anders had het 4e om de prijzen meegedaan…

In de brandende zon speelde het 4e een gelijk opgaande eerste helft. Meestal was het DOT dat aan de goede kant van de score stond, maar het verschil liep niet verder op de twee punten. Het 4e miste twee scorende factoren, daar Peter en Bouke allebei op vakantie waren. Het duurde dan ook even voordat Synergo de korf echt wist te vinden. Ook liet de verdediging af en toe wat makkelijk ballen door, maar vanaf het begin van de tweede helft leek het toch allemaal wat soepeler te gaan lopen. Toen Synergo eenmaal op gelijke hoogte met DOT wist te komen, kreeg het team echt de geest. In de woorden van Brahim, vanaf de kant: “D’r op en d’r over”.
Eigenlijk is de overwinning vanaf dat moment niet meer echt in het geding geweest en kon de wedstrijd redelijk kalm uitgespeeld worden. Af en toe moest de aanval nog even aanzetten omdat er in de verdediging weer wat makkelijk een bal doorgelaten werd, maar een kniesoor die daar op let.

Het 5e speelde ’s ochtends in alle vroegte uit tegen Oost-Arnhem 5. De thuiswedstrijd van een paar weken geleden was geen moment spannend te noemen: Synergo werd afgedroogd. De einduitslag was toen 5-18. Dat is niet echt bemoedigend als je helemaal naar Arnhem moet rijden, maar – misschien was het de zon, misschien was het het vroege tijdstip – in ieder geval wist het 5e dit keer prima tegenstand te bieden. In een leuke wedstrijd, waarin het vijf minuten voor het einde nog 7-7 was, werd het uiteindelijk 9-7 voor de thuisploeg. Geen winstpunten dus, maar wel een tevreden gevoel voor de spelers van Synergo 5.