Synergo 2 weer op stoom

Het zat er al even aan te komen met drie goede wedstrijden op rij. Het kon niet anders of de eerste winst na de zaal moest binnenkort behaald gaan worden door Synergo 2. Afgelopen zondag was het dan eindelijk zo ver.

Had het tweede dan helemaal niks gewonnen? Jawel, twee onbeduidende oefenwedstrijden tegen tegenstanders van minder allooi eindigden in winst voor ons onvolprezen tweede. Maar ja…daar koop je in de competitie dus helemaal niets voor.

Vervolgens werd (belachelijk vroeg in het seizoen) de inhaalwedstrijd tegen Atalante gespeeld. Enigszins lamgeslagen door de immense druk die op de schouders lag, bracht Synergo 2 het niet verder dan een wanprestatie van formaat.

Daarna was er wel degelijk een stijgende lijn zichtbaar, want tegen tegenstanders van uitmuntende kwaliteit werden knappe uitslagen neergezet. Een knappe uitslag levert echter geen punten op en aan jurywaarderingen wordt in onze wonderschone korfbalsport helaas niet gedaan. Na vier competitiewedstrijden stonden de reserves nog immer met lege handen.

Het werd wel eens tijd voor winst. Keiharde winst.

Zondag 10 mei waren de voortekenen niet bijzonder gunstig: een vertrektijd van 9.00 uur, brandende zon (ja, ook al op dit vroege tijdstip) en een gesloten hek bij aankomst in Zutphen. Hmmm…terugkomend op het vorige verslag: het degradatiespook deed er werkelijk alles aan om het Synergo zo onaangenaam mogelijk te maken. De hoop was gevestigd op de nimmer verzakende inzet aan Synergo-zijde en een lager schotpercentage van KVZ dan van de eerdere tegenstanders.

Om een lang verhaal kort te maken: Synergo is nooit aan de verkeerde kant van de score beland, de scheidsrechter floot een prima partij, het achterverdedigen van KVZ werd met geduld omspeeld en na twee keer 35 minuten kon Synergo huiswaarts keren met twee punten op zak. Ware het niet dat er gewacht moest worden op Judith, die met een gebroken pink in het ziekenhuis zat. Dit was jammer genoeg een smetje op deze zon- en winstovergoten dag.

Femke

Overigens is, voor liefhebbers van het betere metselwerk, Judiths pink zo vakkundig ingepakt dat haar hand nu vooral op een bokshandschoen lijkt. Daar moet je echt even een blik op werpen.