Synergo 2 en de strijd tegen het degradatiespook

Het tweede team van Synergo strijdt al weken lang tegen een fantoom. En nee, het is niet Roy Mackaay die ineens na een carrièreswitch is gaan korfballen, het is het ons allen welbekende, geniepige ´degradatiespook´.

Het is een naar wezen: het verlamt soms een compleet team, het hijgt continu in je nek en soms lijkt het gedurende een wedstrijd even verdwenen, maar slaat uiteindelijk weer genadeloos toe. Om bloednerveus van te worden, The Haunting is er niks bij.

De reserves van Synergo zijn zich ontzettend goed bewust van dit hijgende spook en waren dan ook de eerste wedstrijd na de zaal, tegen Atalante, volledig lamgelegd. Onder leiding van ghostbuster Janwillem werd er hier en daar wat gepeptalkt en ging men op de training nog wat harder de strijd aan. Met enig resultaat: want de volgende wedstrijden, tegen Vada en Steeds Hooger, werd er erg goed gespeeld. Helaas bleken deze ploegen van een hardnekkig soort ectoplasma, en wist Synergo twee keer net geen overwinning te behalen. Best vervelend: je speelt twee keer een prima wedstrijd, maar staat zonder de zo felbegeerde punten. Ineens ben je helemaal niet zo blij met je goede spel. Had ik al gezegd dat het degradatiespook geniepig is?

Zondag 3 mei was Noviomagum de volgende ploeg om te verslaan. Synergo 2 begon vol overtuiging aan de strijd tegen weer een nieuwe tegenstander. De wedstrijd beschikte over een aantal ingrediënten voor een spannend plot: een gelijkopgaande stand, vaak de voorsprong voor Synergo, diverse verwondingen, vanuit Utrecht ingevlogen publiek…
Het was leuk geweest als deze wedstrijd, net als een echte Hollywood-film, een mooi einde gekend had. Maar – had ik al gezegd dat het degradatiespook geniepig is? – ook nu weer zwaaide het fantoom aan het einde van de wedstrijd als een paranormale houthakker met zijn bijl in het rond, en waren het de koppen van de Synergospelers die (gelukkig slechts virtueel) rolden. De eindstand was 13-12, waar een gelijkspel echt rechtvaardig, leuk en vooral ook bijzonder welkom was geweest.

De laatste drie wedstrijden van het 2e moeten gaan bepalen of Synergo volgend jaar in de reserve 2e klasse uitkomt. Positief punt in dezen is, dat de tegenstanders die nog gaan komen, lager op de ranglijst staan en dus in theorie makkelijker te verslaan zouden moeten zijn. Wat dat betreft zijn de uitslagen van de afgelopen wedstrijden bemoedigend. Aan de andere kant: de druk wordt groter, het spook neemt bijna zijn definitieve fysieke vorm aan en, geniepig als het is, het kan ieder moment weer genadeloos toeslaan. Met gebundelde protonstralen moet het Synergo 2 echter kunnen lukken. We hebben er nog steeds alle vertrouwen in!

Who you gonna call?