Wisselvallig weekend Synergo-jeugd

Een wisselvallig weekend: vijf overwinningen en zes nederlagen. De A1 en E2 hebben nog geen puntverlies geleden en gaan aan kop in hun poule.

De A1 begon in Vianen al vroeg aan haar tweede wedstrijd van het veldseizoen. De openingsfase was duidelijk voor Viko dat binnen een kwartier op een 3-0 voorsprong kwam. Synergo kwam gaandeweg de eerste helft beter in de wedstrijd en scoorde nog voor rust de gelijkmaker. Na de pauze waren de eerste twee Synergo-aanvallen meteen een doelpunt: 3-5. Viko wilde echter nog niet buigen en kwam terug. Twee keer kwam de thuisploeg zelfs nog op voorsprong, maar het slotakkoord was voor Synergo: drie minuten voor tijd scoorde de A1 de winnende 8-9.

De A2 stond in Houten, waar het speelde tegen Victum, op een keurige 3-5 voorsprong. Daarna wilde echter weinig meer lukken en de thuisploeg ging er op en er over: 7-5. De A3 hield het lang spannend, maar moest uiteindelijk haar meerdere erkennen in Dalto: 10-12. De B1 verloor van Tiel: 10-6.

De C1 speelde met veel publiek op het Synergo-veld een uitstekende wedstrijd tegen Viko. Voor rust werden echter te veel kansen niet benut en stond het sterk tegen de verhoudingen in nog maar 1-1. Na rust kwam de ploeg van Frank en Ilse pas echt los: 5-1.

De C3 speelde voor de C1 een prima wedstrijd tegen Victum. Er zat veel tempo in de aanval en de C3 was duidelijk beter dan de tegenstander. Het werd uiteindelijk 5-2.

De D1 wacht nog altijd op het eerste punt in de hoofdklasse. Ook vandaag was de D1 daar weer erg dichtbij: tegen het grote DVO stond het in de laatste minuut op een keurige 10-10. Ook na de 10-11 van DVO kreeg Synergo nog enkele grote kansen (uit de korf draaiende ballen…), maar het wilde helaas niet meer lukken. De D2 had een off-day op bezoek bij Fortissimo (20-1).

De E1 blijft het op het veld goed doen. Er werd met 5-2 gewonnen van Viking, maar volgens coach Sander had dat meer kunnen zijn als de kansen waren afgemaakt! De E2 blijft op koers voor het kampioenschap! Weliswaar wat minder doelpunten dan de afgelopen twee wedstrijden, maar met de 2-0 overwinning waren de twee punten wederom voor de E2!

De F1 tenslotte verloor met 9-2 van Het Bosch, waar vorige week nog met 1-1 gelijkgespeeld tegen was.