Ahoy-week levert vijf overwinningen op

In een week waarin door de Ahoy-finale op zaterdag maar weinig werd gespeeld, wonnen vijf Synergo-ploegen hun wedstrijd. Evenveel ploegen verloren en twee speelden gelijk.

Woensdag had de midweek de speelweek al goed geopend door te winnen van Fortissimo: 12-9.

Zaterdag werd er door de Ahoy-finale alleen gespeeld door de jonge jeugd en de A1 en A2. De F1 won de strafworpen van Het Bosch, maar kwam in de wedstrijd zelf niet verder dan een 1-1 gelijkspel. De F-jes gaan nu samen met Het Bosch aan de leiding.

De E2 had een makkie aan hetzelfde Het Bosch. Het werd maarliefst 7-0. De E2 gaat nu fier aan de leiding: vier punten uit twee wedstrijd en een doelsaldo van 15 voor en maar een tegen! De E1 speelde 1-1 gelijk tegen Viking.

De D3 nam twee punten mee terug uit Leerdam: tegen Ter Leede werd het 3-6. De D2 had het lastig tegen Fortissimo, dat in de zaal nog uitkwam tegen de D1. Gelukkig ging het in de tweede helft een stuk beter dan in de eerste, maar dat kon een nederlaag niet meer voorkomen. De D1 op haar beurt verloor ook de derde wedstrijd in de hoofdklasse (nipt). Uit tegen Victum werd de tweede helft gedomineerd door Synergo, maar Victum ging met de punten aan de haal: 8-5.

De A2 verloor van Huizen, waar een week eerder nog knap van was gewonnen. Het werd 8-4. De A1 won thuis in een matige wedstrijd van Activitas uit Maurik: 10-7.

Een dag later kwamen het vijfde, tweede en eerste nog in actie. Het vijfde verloor kansloos van Oost-Arnhem (5-18). Het tweede, dat vecht tegen degradatie, leidde bij rust nog tegen Vada (7-6), maar kreeg na de pauze de bal niet meer door de korf. Pas bij 7-10 kon Synergo weer iets terug doen. De wedstrijd eindigde bij 9-12. Het eerste is door een regelmatige overwinning op nummer zeven NKV nu al bijna zeker van handhaving. Geen enkel moment kwam de zege in gevaar en er werd uiteindelijk afgeloten bij 13-8.